пʼятниця, 19 листопада 2010 16:43

У БЮТ на Тернопільщині скаржаться, що "регіонали" купують їх, як лохів

У БЮТ на Тернопільщині скаржаться, що "регіонали" купують їх, як лохів

Депутатам райрад у Тернопільській області пропонують по тисячі доларів за голос в підтримку представника Партії регіонів на посаду голови райради, заявляють прихильники Юлії Тимошенко.

Завдяки підкупу депутатів від "Фронту змін","УНП", "Нашої України", "Свободи", ЄЦ, "Соцпартії" і тої ж "Батьківщини" біло-блакитним вже вдалося очолити кілька райрад, стверджують в "Батьківщині".

"В Збаразькому районі демократичні сили домовилися не йти на установчу сесію, тим самим показавши протест тиску від Партії регіонів. Однак всупереч домовленостям на сесію прийшло п'ять осіб з УНП та по одному депутату від "Фронту змін", "Свободи" й нашої політичної сили", — розповів керівник фракції ВО "Батьківщина" в Збаразькій районній раді Олексій Кондрацький.

В результаті голосування президію в раді зайняли "регіонали". За подібною схемою пройшла сесія в Кременецькому районі. На думку прихильників Тимошенко доказом підкупу депутатів є той факт, що під час таємного голосування за кандидатури на посаду голів райрад, в виборчих бюлетенях з'являються специфічні символи.

"Нам вдалося зняти на камеру ці рисочки, буквочки, крапочки, кружечки, які малювали депутати районної ради навпроти кандидата від Партії регіонів. За нашим припущенням, кожна фракція мала свою нетипову позначку, за яку після голосування депутати отримували винагороду", — сказав керівник депутатської фракції ВО "Батьківщина" Підволочиської районної ради Ігор Смеречинський.

Прихильники Тимошенко висловлюють надію що "регіонали" не розрахуються за отримані голоси, адже в них діє перевірений принцип "кидати лохів". В той же час "тимошенківці" обіцяють вигнати зі своїх списків депутата, який порушив партійну дисципліну в Збаражі.

"Свободівці" запевняють, що з їхнім партійцем, який також відзначився в цій справі, вже проведена відповідна робота і він добровільно склав мандат. Однак люди Олега Тягнибока спростовують інформацію про те, що депутати від "Свободи" в райрадах голосували за кандидатури від Партії Регіонів.

"Навіть у Збаражі наш депутат не голосував за кандидатуру від Регіонів. Він просто був присутній на сесії і цим порушив партійну дисципліну. Інших подібних випадків не було і не буде. Наш принцип – не дати жодного голосу в підтримку Партії Регіонів", - заявив голова Тернопільського обласного осередку ВО "Свобода" Олег Сиротюк.

Оскільки голів райрад та їх заступників на Тернопільщині обирають таємним голосуванням, точно визначити, хто підтримав кандидата, неможливо.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У БЮТ на Тернопільщині скаржаться, що "регіонали" купують їх, як лохів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі