понеділок, 04 жовтня 2010 11:50

"БЮТівці" хочуть спецзасідання через "конституційний заколот"

"БЮТівці" хочуть спецзасідання через "конституційний заколот"

Фракція БЮТ вимагає присвятити завтрашній день спецзасідання ВР, на якому розглянути рішення КСУ стосовно скасування політреформи.

Про це заявив заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем"якін.

"Ми вважаємо, що на сьогоднішній день в Україні діє Конституція 2004 року. Фракція БЮТ не визнає рішення Конституційного суду від 1 жовтня. Ми вважаємо, що в цей день в Україні відбувся конституційний заколот. Ми пропонуємо на засідання запросити президента, голову уряду та уряд. Голову КСУ, а також представника Венеціанської комісії",-наголосив депутат.

За словами Кожем"якіна, Венеціанська комісія вже заявила, що КСУ своїм рішенням перевищив повноваження.

"Під тиском однієї політичної сили було змінено Конституцією, за якою обиралася ВРУ, президент та уряд. Всі гілки влади втратили легітимність. Народ не обирав собі господаря та диктатора,я кий буде змінювати життя", - пояснив депутат.

"Виходить, що 6 років життя визнали недійсними. Це дуже небезпечно. Сьогодні визнали шість років, а завтра повернемося до Конституції 1978 (остання Конституція УРСР - ред.)", - зауважив він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"БЮТівці" хочуть спецзасідання через "конституційний заколот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі