середа, 25 лютого 2015 16:11

Путін звинувачує Київ у "геноциді" Донбасу

Путін звинувачує Київ у "геноциді" Донбасу
Володимир Путін. Фото: www.ednist.info

Президент РФ Володимир Путін заявляє, що згідно Мінських домовленостей київська влада повинна забезпечити енергопостачання Донецька і Луганська. А те як вона поводиться "попахує геноцидом"

Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом Кіпру Нікос Анастасіадіс.

"Ми згадували про Мінських угодах, які були не тільки підписані в Мінську зовсім недавно, але й потім зафіксовані у відповідній резолюції Ради Безпеки ООН. Зауважу у цьому зв'язку, що ці Мінські домовленості придбали якість міжнародно-правового акта, і його потрібно дотримуватися", - сказав він.

Глава РФ нагадав, що в Мінських домовленостях є положення, що стосується відновлення економіки і соціальної сфери окремих регіонів Донецької та Луганської областей (ДНР і ЛНР).

"У цьому зв'язку, звичайно, і сьогоднішня київська влада, виконуючи це положення, під яким стоїть їх підпис, повинна забезпечити енергопостачання цих регіонів", - підкреслив Путін.

Він також вважає, що відключення ДНР і ЛНР від газопостачання на тлі важкої гуманітарної ситуації в цих регіонах нагадує геноцид.

"Я знаю, що там проживає близько 4 млн осіб. Уявіть собі, що всі ці люди опиняться без газопостачання в зимовий період часу. Мало того, що там голод вже, і без того ОБСЄ констатувала, що там гуманітарна катастрофа, та ще й від газопостачання їх відключити. Це як називається, це вже геноцидом попахує", - сказав Путін.

"Судячи з усього, немає у деяких відповідальних керівників сьогоднішньої України розуміння, що таке питання гуманітарного характеру, що таке гуманізм", - сказав Путін.

"Коли ми обговорюємо питання подібного характеру з керівництвом України, говоримо про необхідність відновлення виплати пенсій, допомог соціальних і так далі, у відповідь ми чуємо одне:" Вони (мешканці ДНР і ЛНР - Ред.) самі воюють, нічого платити їм не будемо ", - сказав президент Росії.

"Добре, там є люди, які, дійсно, зі зброєю в руках відстоюють свої права та інтереси. Там є такі люди. Зараз не будемо дискутувати з приводу того, хто в чому винен. Але там є і діти, і жінки", - зазначив він.

Нагадаємо, що Україна перестала поставляти газ на території підконтрольні бойовикам на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Путін звинувачує Київ у "геноциді" Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі