пʼятниця, 20 лютого 2015 12:59

Путін відповідальний за розстріли на Майдані - Рибачук

Путін відповідальний за розстріли на Майдані - Рибачук
Фото: kontrakty.ua

 Через заяву Наливайченка Україна на весь світ заявила про відповідальність Путіна за криваві події на Майдані. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив екс-голова Секретаріату президента Олег Рибачук. Нагадаємо, що учора глава СБУ заявив, що снайперами-іноземцями, які розстрілювали майданівців у лютому 2014 року, керував помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков.

Рибачук також пов'язує цю заяву з відзначенням річниці подій на Майдані.

"У суспільстві зростає велике невдоволення. Багато активістів сьогодні задаються питанням, чому пройшов рік і нова влада нічого не зробила для того, щоб розслідувати обставини вбивств їхніх друзів. Інформація від Наливайченка ніби дає відповідь, що вже багато що зроблено", - каже політик.

За словами Рибачука, питання покарання для Суркова стоїть у площині відносин між світом та Путіним.

"Тому що світ знає, що за командою Путіна йде війна в Україні. Що Путін, як військовокомандувач несе відповідальність за те, що послав в Україну свої війська. Всі про це знають, але не називають його прізвища. Бо виникає питання: а що тоді з ним робити?

Так як в Україні: ми звинуватили Суркова, але що далі? Насправді ж питання не в ньому. Треба говорити про те, чий він головний радник, чи за власної волі він був в Україні? Зараз Британія заявила, що отруєння Литвиненка - це терористичний акт прирівняний до зброї масового враження і що за це несе відповідальність Путін. Вслід за цим кілька країн почали прямо називати Путіна як відповідального. Думаю Україна теж має бути серед таких країн. Щодо Суркова, то й так зрозуміло, що він - персона нон грата", - каже Рибачук.

Зараз ви читаєте новину «Путін відповідальний за розстріли на Майдані - Рибачук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі