вівторок, 02 грудня 2014 19:44

Путін веде проти Європи велику психологічну війну - Ходорковський

Путін веде проти Європи велику психологічну війну - Ходорковський
Михайло Ходорковський Фото: pravda.ru

Президент Росії Володимир Путін уже почав вести проти Європи велику психологічну війну. Про це заявив екс-глава НК "ЮКОС" Михайло Ходорковський у вівторок, 2 листопада, під час виступу на засіданні комісії із закордонних справ Європарламенту в Брюсселі.

"Сьогодні система загальноєвропейської безпеки зіткнулася з найбільшим викликом з часу закінчення Другої світової війни. Відкрита анексія Росією Криму і ледь прикрита анексія частини південного сходу України підводять риску під ялтинсько-Потсдамському світоустрою", - цитує Ходорковського українська редакція "Радіо Свобода".

Михайло Ходорковський вважає, що нинішня ситуація є новою холодною війною.

"Путін вже почав вести проти Європи велику психологічну війну, збільшуючи тут своє пропагандистський і корупційно-агентурний вплив. Стримування подібної експансії вимагатиме від Європи серйозної мобілізації сил. Це нова холодна війна. Причому, вона прийшла не на рік", - підкреслив Ходорковський.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся нелегітимний "референдум" про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз і США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію в поставках зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

Зараз ви читаєте новину «Путін веде проти Європи велику психологічну війну - Ходорковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі