неділя, 22 червня 2014 15:01

Путін розповів Меркель і Олланду, що в цілому підтримує план Порошенка

Путін розповів Меркель і Олланду, що в цілому підтримує план Порошенка

Відбувся черговий телефонна розмова президента РФ Володимира Путіна з Федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом, в ході якого був продовжений обмін думками про шляхи подолання внутрішньополітичної кризи в Україні.

Про це повідомляє в неділю прес-служба Кремля.

Розглянуто розвиток ситуації в контексті озвученої напередодні заяви президента України Петра Порошенка про призупинення бойових дій на сході країни.

"Путін в цілому підтримав рішення Петра Порошенка реалізувати план з мирного врегулювання. У цьому зв'язку було підкреслено, що озвучені главою Української держави наміри повинні бути підкріплені реальним припиненням вогню. Наголошено на необхідності негайного початку переговорів між київською владою та представниками протестних регіонів", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У Кремлі відзначили, що президенти Росії і Франції, а також канцлер ФРН знову акцентували свою готовність і далі сприяти нормалізації ситуації в Україні. У комюніке також йдеться, що лідери Франції та Німеччини "взяли до уваги" заяви Путіна, що прозвучали після оголошення президентом України Порошенко про припинення вогню.

"Вони також підкреслили важливість забезпечення повного контролю на російсько-українському кордоні, щоб перешкоджати перевезенню техніки та збройних людей", - наголошується в комюніке.

Зараз ви читаєте новину «Путін розповів Меркель і Олланду, що в цілому підтримує план Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі