четвер, 19 вересня 2013 18:12

Путін: Росії доведеться захищати свій ринок після підписання Україною Угоди з ЄС

Путін: Росії доведеться захищати свій ринок після підписання Україною Угоди з ЄС
Володимир Путін. Фото: www.novostimira.com.ua

Приєднання України до Митного Союзу дозволило б Москві і Києву домовитися з ЄС про більш вигідних умовах для торгівлі.

Таку думку висловив президент РФ Володимир Путін рамках дискусійного клубу "Валдай".

"Ми вважаємо, що, якби Україна приєдналася до Митного Союзу, а потім ми скоординували б свої спільні зусилля і вели б переговори з європейцями, у нас було б більше шансів вимовити кращі умови по торговим і економічним взаєминам з нашим головним партнером, а Європа залишається нашим головним торговельно-економічним партнером", - сказав він.

Крім того, заявив російський лідер , за рахунок того, що в ході переговорного процесу про приєднання України до МС Москва йде на зниження цін на енергоносії та відкриття своїх ринків, Україна отримає вигоду в розмірі $ 9 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія переживає, що Європа "викручує руки" Україні

Путін відзначив, що перевагою для України в асоціації з Євросоюзом буде відкриття ринків.

"Ну так , це робить більш ліберальної економіку. Чи зможе впоратися з таким лібералізмом сама українська економіка? Я не знаю, але це не наша справа, це українські партнери самі для себе повинні визначити", - сказав він.

" Але в чому наша проблема? У тому, що якщо рівень митного захисту буде ще більше знижений на Україні, то на Україну хлинуть досить хороші за якістю і дешеві за ціною європейські товари. Вони будуть з внутрішнього українського ринку видавлювати товари українського виробництва. Куди? До нас. І ось це створює проблеми", - заявив Путін.

Він продовжив, що Москва попередила Київ, що буде змушена якимось чином захищати свій ринок .

"Ми заздалегідь про це прямо і чесно говоримо , щоб потім нас не дорікали , що ми комусь щось заважаємо або піддаємо сумніву суверенне право приймати рішення про союз " , - сказав він.

Путін розповів, що Росія теж хоче підписати нову базову угоду з Євросоюзом, а також обговорює питання про підписання з ЄС угоди про вільну торговельній зоні .

"Різниця полягає в тому, що ми в ході переговорного процесу з приєднання до СОТ досягли одного рівня митного захисту, і то для нас це важко, тому що конкуренція з, прямо скажемо, дешевими і якісними товарами ( з ЄС -Gazeta.ua) в галузі сільського господарства, сільгосптехніки, за деякими іншим галузям для нас є дуже складною. Але рівень митного захисту у нас більший, ніж у України, майже в два рази", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Путін: Росії доведеться захищати свій ринок після підписання Україною Угоди з ЄС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

321

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі