середа, 10 грудня 2014 13:11

Путін розробляє в Україні третій сценарій дій - колишній радник президента РФ

Путін розробляє в Україні третій сценарій дій - колишній радник президента РФ
Фото: zn.ua

Володимир Путін намагається повернути самопроголошені республіки назад в Україну, сподіваючись, що вони розвалять країну зсередини.

Про це повідомив у коментарі "ГОРДОН" колишній радник російського президента Андрій Ілларіонов.

"У мене є відчуття, що Путін намагається засунути ці республіки в Україну, тим самим не зливаючи, а посилюючи проект "Новоросія", тому що він думає про те, що ці так звані республіки будуть розвалювати Україну зсередини і допоможуть почати його улюблений проект щодо федералізації. Той приклад, який зможуть показати ці два анклави, можна буде поширити на інші регіони країни. Завдання Путіна - не києм, то палицею, не військами, так за допомогою сепаратистів домогтися розвалу України", - заявив він.

На думку Ілларіонова, Путін розробляє в Україні вже третій сценарій дій, використовуючи нових людей.

"Склад виконавців у Путіна помінявся в черговий раз, тому що на різні етапи здійснення цього проекту підтягують різних людей. Був момент, коли здавалося, що можна добитися цього кримським варіантом. Це був квітень, тоді, після 11 днів здійснення проекту "Російська весна", прозвучала Новоросійська промова 17 квітня. Потім з'ясувалося, що цей спосіб провалився. Потім виникла якась ілюзія, що цього можна домогтися силою, але стало ясно, що це занадто дорого і теж провалилося. Тоді Путін став розробляти як мінімум третій варіант: тимчасово закріпившись внаслідок Мінських домовленостей і якимось чином трохи стабілізувавши ситуацію в цих республіках, використовувати їх як кіл для того, щоб руйнувати Україну зсередини. Мета залишається попередньою, методи її досягнення змінюються", - сказав експерт.

За його словами, Путіну важливо формально закріпити і отримати обіцянку української влади про те, що починається процес федералізації і відбувається де-факто легітимізація захоплених регіонів у рамках України. Поки ж Путін чекає кризи в нашій країні, вважає експерт.

"Він сподівається, що найближчим часом поглиблення економічної кризи в Україні піде за найгіршим сценарієм і призведе, можливо, до дефолту, до припинення фінансування із зовнішніх джерел. Це призведе до суттєвого поглиблення економічної ситуації, падіння курсу гривні, зростання темпів інфляції, зростання економічного спаду, падіння рівня життя. А за ним соціальна криза, потім політична. В результаті чого одна з гілок влади і один, а може бути і не один, з її інститутів виявиться тимчасово паралізованими. Ось тоді можна буде цей сценарій реалізувати на новому фундаменті", - сказав Ілларіонов.

На його думку, час реалізації такого сценарію вся зима і буде залежати від того, як буде розвиватися економіко-політична ситуація в усій Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін розробляє в Україні третій сценарій дій - колишній радник президента РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі