неділя, 13 липня 2014 20:49

Путін поскаржився Меркель на українців, які "бомблять" Росію

Путін поскаржився Меркель на українців, які "бомблять" Росію
Фото: 112.ua

Президент Російської Федерації  Володимир Путін висловив крайню стурбованість наступальними діями з боку українських збройних сил. Про це президент РФ заявив в ході зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

За його словами, президент РФ акцентував неприйнятність "тих випадків, коли наслідком цих дій стає потрапляння снарядів на територію Росії, що в свою чергу призвело до трагічного випадку в Ростовській області", пишуть РИА Новости.

Разом з тим Путін підкреслив необхідність припинити подібну практику, додав Пєсков.

Як повідомляє Німецька хвиля з посиланням на Пєскова, у ході зустрічі "лідери країн погодилися, що ситуація на Донбасі різко погіршується та визнали необхідність інтенсифікації мирних процесів".

Лідери відзначили, що необхідно терміново відновити роботу контактної групи по Україні.

"Можливо, у форматі відеоконференції", - уточнив Пєсков.

За його словами, розмова Меркель та Путіна була присвячена виключно ситуації в Україні. За даними Reuters, Меркель та Путін уникли протокольних заяв перед початком зустрічі та не надали інформації про подробиці перемовин по її завершенні. Переговори відбулися без присутності журналістів.

Як відомо, 13 липня у Донецьку (РФ, Ростовська область) в результаті попадання міни у двір приватного будинку на вул. Балтійській загинув місцевий житель.

У свою чергу в РНБО заявили: українські військовослужбовці не причетні до обстрілу території Російської Федерації і загибелі там російського громадянина.

Однак в МЗС РФ заявили, що розглядають інцидент у Донецьку (РФ), в результаті якого загинув місцевий житель, як "агресивний акт української сторони щодо суверенної російській території і громадян РФ".

Зараз ви читаєте новину «Путін поскаржився Меркель на українців, які "бомблять" Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі