четвер, 16 лютого 2023 13:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін спробує дотиснути Лукашенка – Данілов

Путін спробує дотиснути Лукашенка – Данілов
Від початку повномасштабної агресії Росія використовує територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Фото: belta.by

Президент Росії Володимир Путін під час чергової зустрічі із самопроголошеним президентом Білорусі спробує знову схилити Олександра Лукашенка до прямої участі у війні проти України.

У цьому впевнений секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов. Про це заявив в телемарафоні "Єдині новини" 16 лютого, передає Gazeta.ua.

"Білорусь вже є давно окупованою Російською Федерацією. Це є доведений факт. Лукашенко, як може, впирається, щоб його не примусили брати активну, пряму участь Білорусі у війні проти нашого народу. Думаю, що в п'ятницю (17 лютого. – Gazeta.ua) буде ще одна зустріч, коли його (Лукашенка. – Gazeta.ua) будуть примушувати поміняти свою точку зору", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у Мінську стрибав сходами не спонтанно, йому порадили це зробити – Данілов

Він зазначив, що як тільки Білорусь в особі Лукашенка змінить свою позицію, "це буде кінець (країни. – Gazeta.ua) в тому вигляді, в якому вона на сьогодні є".

Данілов нагадав, що до нинішнього часу зустрічі Путіна і Лукашенка щодо прямої участі Білорусі у війні з Україною не були результативними для Кремля.

17 лютого Володимир Путін й Олександр Лукашенко проведуть переговори у підмосковній резиденції в Ново-Огарьово.

Речник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що "бесіда буде ґрунтовною".

Лукашенко заявив, що говоритиме з Путіним про безпеку.

Зараз ви читаєте новину «Путін спробує дотиснути Лукашенка – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі