пʼятниця, 23 травня 2008 16:53

Путін подякував Тимошенко і порадив платити за газ своєчасно

Прем"єр-міністр Росії Володимир Путін висловив вдячність прем"єр-міністру Юлії Тимошенко за своєчасне вирішення питання газового боргу.

Таку вдячність Путін висловив під час зустрічі віч-на-віч з Тимошенко у рамках засідання ради голів урядів країн - учасниць СНД, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Уряд Російської Федерації вдячний уряду України за своєчасне вирішення проблеми із "зачистки боргів" за поставлений газ", - зазначив Путін.

При цьому він рекомендував Тимошенко дати доручення відповідним структурам в Україні щодо своєчасного вирішення оплати за поставки російського газу.

У свою чергу Тимошенко підкреслила, що Україна очікує на позитивне завершення переговорів з Росією з газового питання, за наслідками якого планується підписати стратегічний договір щодо поставок газу в Україну.

"Я думаю, що такий стратегічний договір став би стабілізуючим фактором у газовому питанні", - сказала прем"єр-міністр.

Тимошенко також висловила упевненість у тому, що українсько-російські відносини у подальшому будуть розвиватися більш динамічно.

Цьому сприятимуть документи, підписані між двома країнами в рамках роботи українсько-російської міждержавної комісії з економічних питань.

Окрім того, під час зустрічі Путін відзначив позитивну динаміку товарообігу між двома країнами, а також привітав входження України до СОТ: "Україна стала членом СОТ, і тому нам є про що говорити".

Глава уряду РФ також відзначив, що вважає перспективною подальшу співпрацю між Україною і Росією не тільки в сфері енергетики, а й авіабудування, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Путін подякував Тимошенко і порадив платити за газ своєчасно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі