субота, 12 травня 2007 11:46

Путін підписав декларацію про будівництво прикаспійського газопроводу

Путін підписав декларацію про будівництво прикаспійського газопроводу
Президенти Росії, Туркменії і Казахстану домовилися про будівництво прикаспійського газопроводу.

На саміті в місті Туркменбаши Володимир Путін, Гурбангули Бердимухаммедов і Нурсултан Назарбаєв прийняли підсумкову декларацію, в якій доручили урядам трьох держав розробити угоду про співпрацю при будівництві трубопроводу.

В угоді визначать терміни здійснення проекту, передбачать розробку техніко-економічного обгрунтування, а також визначать сумісні зобов"язання трьох країн зі створення сприятливих умов для реалізації проекту.

Газопровід пройде уздовж побережжя Каспійського моря по території Туркменії і Казахстану, і вийде на російську територію. Очікується, що фінальну угоду про будівництво підпишуть до вересня 2007 року.

Угоду підписали в ході "енергетичного" турне президента Путіна по Середній Азії. Раніше очікувалося, що на трибічних переговорах Володимир Путін спробує вмовити середньоазіатських лідерів від прокладки трубопроводів в обхід Росії.

Гурмангули Бердимухаммедов заявив на прес-конференції за підсумками саміту, що проект будівництва транскаспійського газопроводу з розгляду не зняли, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Путін підписав декларацію про будівництво прикаспійського газопроводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі