четвер, 02 жовтня 2008 16:21

Путін нагадав Тимошенко про СОТ

Прем"єр РФ Володимир Путін висловив стурбованість тим, що вступ України до СОТ і лібералізація Києвом митного регулювання приведе до неконтрольованого потоку товарів із третіх країн у Росію.

Про це він сказав у ході переговорів у четвер із прем"єром Юлією Тимошенко.

"Ви людина професійна і розумієте, що виникають певні проблеми, пов"язані з різним рівнем митного регулювання", - сказав Путін, звертаючись до Тимошенко.

При цьому прем"єр Росії зазначив, що в результаті вступу до СОТ "в Україні встановилося митне регулювання, значно ліберальніше, ніж у Росії".

"Наші експерти вважають, що на внутрішньому ринку України низка груп товарів може бути заміщена імпортом із третіх країн і ці обсяги можуть опинитися на російському ринку, маючи у на увазі наші домовленості в торгово-економічній сфері і діючий, хоча і з вилученнями, режим зони вільної торгівлі між нашими країнами", - підкреслив Путін.

Як повідомив глава кабінету міністрів РФ, за російською оцінкою, цей обсяг товарів може скласти дуже значну цифру - $5 мільярдів, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Путін нагадав Тимошенко про СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі