понеділок, 18 липня 2022 20:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін – на шальках терезів" – Кулеба про переговори з росіянами

"Путін – на шальках терезів" – Кулеба про переговори з росіянами
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про переговори з росіянами. Фото: Getty Images

Переговори щодо розблокування українських портів перебувають на фінальній стадії.

На останній зустрічі в Стамбулі делегації України, країни-агресорки Російської Федерації і Туреччини проговорили безпекові питання, що перебувають у компетенції військових і логістів, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Forbes.

"Я з погляду логіки бачу лише один аргумент, чому Путін має погодитися. Це його прагнення показати країнам, які тримаються нейтральності або схиляються до російської позиції щодо війни (в Африці, Азії), що він їх урятував від голоду, від зростання цін на харчові продукти.

В іншому я не розумію, навіщо йому це може бути потрібно. Погоджуючись на розблокування українських портів, він підриває власні зусилля з удушення української економіки. Думаю, у нього зараз на одних шальках терезів – репутація Росії для країн Азії та Африки, а небажання дати Україні заробити копійку – на інших", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині черги по буханець хліба, окупанти вивозять урожай КамАЗами

Україна не погодиться на жодне рішення, "яке залишатиме будь-яку шпаринку для можливості фронтальної атаки на українські порти з моря з боку Російської Федерації", заявив міністр.

У випадку досягнення згоди між Україною і РФ "зерновий коридор" зможе запрацювати через три–чотири тижні. Про формат Туреччина-Україна-Росія-ООН повідомляв речник президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Росія блокує експортне українське зерно, щоб шантажувати світ можливою продовольчою кризою.

22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

Зараз ви читаєте новину «"Путін – на шальках терезів" – Кулеба про переговори з росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі