середа, 12 липня 2023 22:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну – Байден

Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну – Байден
Сполучені Штати Америки створили коаліцію з понад 50 країн на підтримку України, сказав президент США Джозеф Байден. Фото: president.gov.ua

Сполучені Штати Америки, які згуртували інші країни для підтримки України в умовах протистояння російській агресії, не похитнуться у своїй відданості захисту України.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну. Про це сказав президент США Джозеф Байден під час виступу в Університеті Вільнюса, повідомив "Укрінформ".

"Ми не похитнемося. Я маю на увазі, що наша відданість Україні не ослабне", – заявив Байден.

"Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну. Він не може повірити, що це їхня (українська. – Gazeta.ua) земля, їхня країна та їхнє майбутнє. І навіть через стільки часу Путін все ще сумнівається в нашій витривалості", – сказав президент США.

США "відстоюватимуть волю і свободу сьогодні, завтра, й допоки буде необхідно", заявив Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чітко бачимо, як завершити цю війну – Зеленський після закритої зустрічі з Байденом

Попри жахливі звірства, у тому числі злочини проти людяності, які Росія вже майже півтора року чинить в Україні, український народ залишається незломленим, сказав американський президент.

"Україна залишається незалежною й мужньою. І Сполучені Штати створили коаліцію з понад 50 країн, аби бути певними, що Україна має можливості захиститися і зараз, і в майбутньому", – заявив Байден.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський зустрівся із Байденом. Лідери поговорили у Вільнюсі на полях саміту НАТО.

Минулого тижня США оголосили 42-ий пакет військової допомоги Україні, який, зокрема, передбачає надання касетних боєприпасів.

З початку повномасштабної російської агресії США надали Україні військової допомоги на понад $41,3 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Путін досі помилково вважає, що зможе пережити Україну – Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі