понеділок, 28 березня 2016 07:25

"Пшокін хоче до Пшонки?", "Не віддамо шпиталь Росії", тухлі яйця під посольством РФ - найгостріші протести минулого тижня

Gazeta.ua пропонує найцікавіші протести з тих, що відбулися за тиждень в країні, з 21 по 27 березня.

21 березня, Дніпропетровськ

Під будівлею господарського суду області, відбулася акція на захист військового шпиталю, який через низку оборудок кількарічної давнини перейшов із державної власності у власність одного з російських банків. У мітингу взяли участь десятки людей – бійці АТО, волонтери та небайдужі дніпропетровці.

22 березня, Київ

Біля Конституційного суду України, який розглядає закон "Про очищення влади" щодо конституційності окремих його положень, відбулася акція на підтримку люстрації. Приблизно 30 активістів "Громадського люстраційного комітету" виступають за проведення люстрації суддів Конституційного суду, які, на думку організаторів, допомогли Віктору Януковичу узурпувати владу.

21-22 березня, Харків

На підтримку української льотчиці Надії Савченко у Харкові біля консульства Росії читали вірші. На акцію зібралися близько сотні активістів. Біля входу до консульства стояли правоохоронці та бійці Нацгвардії України.

23 березня, Одеса

Кілька десятків активістів зібралися біля російського консульства в Одесі. Присутні висловили свій протест проти рішення Донецького суду Ростовської області, рішенням якого Надію Савченко засудили до 22 років позбавлення волі. Так само мітингувальники закидали представництво тухлими яйцями на знак протесту.

25 березня, Київ

Під будівлею Генеральної прокуратури проходить мітинг на підтримку Давіда Сакварелідзе та звільнених слідчих, які вели справу "діамантових прокурорів". Пікетувальники вимагають відставки генерального прокурора Віктора Шокіна. Учасники акції тримають в руках плакати із гаслами: "Правда завжди перемагає", "Так чесним прокурорам та реформаторам", "Пшокін хоче до Пшонки? Покажемо шлях до Ростова!". Один із мітингарів тримав плакат із наступним посланням: "Діамантові прокурори і вся нечесть прокурорська, яка їх покриває! Ваш час вийшов! Просимо по доброму: Беріть свого Шокіна і йдіть геть! І дайте працювати іншим!!!".

Зараз ви читаєте новину «"Пшокін хоче до Пшонки?", "Не віддамо шпиталь Росії", тухлі яйця під посольством РФ - найгостріші протести минулого тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі