понеділок, 21 травня 2007 11:36

Пшеничний: "Зараз очолювати КС може тільки камікадзе"

"Якщо ви думаєте, що я з радістю виконую обов"язки (голови КС), - ви помиляєтесь. Зараз очолювати суд може тільки камікадзе. ?Я не хочу виконувати обов"язки, але по закону повинен", - сказав виконуючий обов"язки голови Конституційного Суду України Валерій Пшеничний.

За словами Пшеничного, є ухвала суду (Кам"янобрідського райсуду Луганської області), якою призупинено дію президентського указу про його звільнення з посади судді КС.

За його словами, згідно з законом про КС, в разі відсутності голови суду його обов"язки виконує старший за віком суддя.

Відповідаючи на запитання, яке стосувалося звільнення за власним бажанням голови КС Івана Домбровського, Пшеничний відповів, що "Домбровський по-людськи попросив його звільнити, приніс папку зі своїми хворобами?".

Водночас, він підкреслив: "Якщо я не мав би права займати посаду, я б у зал не зайшов".

Пшеничний також повідомив, що має намір найближчим часом оскаржити у Дніпровському районному суді Києва указ про його звільнення з посади судді КС.

Також він зазначив, що має намір звернутися до відповідних правоохоронних структур з проханням надати йому охорону, повідомляє УНІАН.



Зараз ви читаєте новину «Пшеничний: "Зараз очолювати КС може тільки камікадзе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі