понеділок, 03 березня 2014 19:42

Проти російських військових у Криму відкрили кримінальні провадження - Генпрокуратура

Проти російських військових у Криму відкрили кримінальні провадження - Генпрокуратура
Фото: news.bigmir.net

Правоохоронні органи Автономної Республіки Крим почали кримінальні провадження за фактами блокувань і захоплень військовослужбовцями Чорноморського флоту Російської Федерації державних установ України, військових частин, викрадення зброї та боєприпасів, знищення державного майна України. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Пересування та діяльність військових формувань ЧФ РФ поза місцями їх дислокації на території України є грубим порушенням вимог міжнародних договорів та законодавства України. Про це розповів начальник Головного управління нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Генеральної прокуратури Петро Візнюк.

За його словами, мають місце незаконні дії і рішення по захопленню і припинення діяльності конституційних органів влади. А також спроба неправомірно підпорядкувати підрозділи правоохоронних органів України нелегітимною місцевою владою або створення так званих місцевих правоохоронних органів.

У зв'язку з тим, що такі дії спровокували загострення соціально-політичної ситуації в Криму і наражають на небезпеку мирних жителів півострова, Візнюк закликав усіх правозахисників, громадських активістів, журналістів максимально фіксувати протиправні дії, вчинені російськими військовослужбовцями на території півострова, та надавати інформацію про це в головне управління нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Генеральної прокуратури для відповідного правового реагування.

"Генпрокуратура застерігає військовослужбовців ЧФ РФ від вчинення протиправних дій на території України, оскільки вони підпадають під дію Римського статуту Міжнародного кримінального суду, зокрема П.С ст.5 (військові злочини)", - підкреслюється в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Проти російських військових у Криму відкрили кримінальні провадження - Генпрокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі