пʼятниця, 02 червня 2023 15:38

"Проросійська сволота" – Данілов прокоментував мовний скандал з Бужанським

"Проросійська сволота" – Данілов прокоментував мовний скандал з Бужанським
Максим Бужанський потрапив до Верховної Ради від партії "Слуга народу" по округу у Дніпрі. Фото: Facebook-сторінка Бужанського

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов відреагував на поведінку народного депутата від "Слуга народу" Максима Бужанського, який в телеефірі відмовився спілкуватися українською мовою.

Також Бужанський проігнорував вітання "Слава Україні", а потім промовив "Да, слава Украине". Заява Данілова з'явилася у Twitter.

"Недобиткам т.зв. "російського світу", які вважають, що в українських ефірах мають право розмовляти на "русскам", не місце не лише на телебаченні, але і в політиці, і в Україні", – заявив секретар РНБО.

"Вся проросійська сволота, яка 30 років ґвалтувала і зраджувала країну, має і буде під корінь зачищена і викинута звідусіль як токсичний московський непотріб", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили підозру "політологу" Медведчука, який "не вилазив" з каналу Мураєва

31 травня в ефірі телеканалу "Київ" Бужанський говорив російською.

На зауваження журналіста Сергія Смальчука нардеп заявив, що говоритиме, як хоче.

Після кількох реплік Бужанський вийшов з ефіру.

У 2019 році нардеп обізвав журналістку "тупою вівцею".

Бужанський реєстрував законопроєкт про скасування в законі вимоги щодо переходу учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 року. Чим викликав протести біля Верховної Ради.

Цього року "слуга" голосував проти встановлення 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Зараз ви читаєте новину «"Проросійська сволота" – Данілов прокоментував мовний скандал з Бужанським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі