понеділок, 17 жовтня 2022 11:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Проросійська політикиня Ле Пен "розганяє" новий фейк щодо війни в Україні

Проросійська політикиня Ле Пен "розганяє" новий фейк щодо війни в Україні
Дезінформацію поширили російські журналісти із посиланням на американське видання The Washington Post. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 17 жовтня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації поширюють чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок пресслужба ЦПД в Telegram.

"Французька політикиня Марін Ле Пен засудила слова Жозепа Борреля про відповідь Заходу у разі ядерної атаки РФ та заявила, що в словах Борреля немає прагнення вирішити конфлікт і почати переговори, а також знайти можливі шляхи для якнайшвидшого встановлення миру", – цитують ЗМІ РФ проросійську ексопонентку президента Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відповідь буде потужною" ‒ в ЄС відреагували на ядерні погрози Росії

Дезінформацію поширили російські журналісти із посиланням на американське видання The Washington Post. РосЗМІ повідомили про нібито зростання популярності ідей російського диктатора Володимира Путіна серед населення Заходу.

"Наразі спостерігається тенденція, яка відображає розчарування світу в тому, що демократичний процес не може призвести до появи ефективних, харизматичних лідерів", – дезінформують росіяни.

Російські ЗМІ також повідомили, що "українські націоналісти із угруповання "Азов" начебто зізналися, що неодноразово вбивали мирних жителів Маріуполя. А один із бойовиків, які перебували в ув'язненні, розповів, як у квітні "випадково під час бою розстріляв із гвинтівки чотирьох осіб". Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

Екскандидатку у президенти Франції – лідерку ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен обвинуватили у привласненні бюджетних коштів. Ле Пен, яку називають прихильницею російського диктатора Володимира Путіна, запідозрили у привласненні майже €140 тис.

Зараз ви читаєте новину «Проросійська політикиня Ле Пен "розганяє" новий фейк щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі