понеділок, 18 квітня 2022 06:59

Конкурентку Макрона Ле Пен підозрюють у привласненні бюджетних коштів

Конкурентку Макрона Ле Пен підозрюють у привласненні бюджетних коштів
Прихильницю російського президента Володимира Путіна запідозрили у привласненні майже €140 тис. Фото: eastnews.ua

Кандидатку у президенти Франції - лідерку ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен обвинуватили у привласненні бюджетних коштів.

Ле Пен, яку називають прихильницею російського лідера Володимира Путіна, запідозрили у привласненні майже €140 тис., йдеться у доповіді Європейського бюро боротьби з шахрайством (OLAF). Відповідний документ надійшов до прокуратури Франції, повідомило 17 квітня видання Mediapart.

"Ле Пен обвинуватили в особистому привласненні коштів з бюджету Європарламенту, де вона була депутаткою протягом 2004-2017 років. У розслідуванні припускають, що кошти з фондів Європарламенту витрачалися, зокрема, на оплату готелів та організацію заходів. Паризька прокуратура повідомила, що документ наразі аналізують", - йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ле Пен заявила про вихід з об'єднаного командування НАТО в разі перемоги на президентських виборах

Адвокат Ле Пен у коментарі виданню зауважив, що доповідь про події, які відбулися понад десять років тому, з'явилася у розпал президентських перегонів у Франції. Він вважає невипадковим те, що цю справу згадали саме зараз.

Чинний президент Франції Еммануель Макрон переміг у першому турі виборів глави держави, набравши 27,6% голосів. Друге місце посіла лідерка ультраправої партії "Національне обєднання" Ле Пен, за яку проголосували 23,4% виборців. Макрон і Ле Пен змагатимуться в другому турі виборів 24 квітня. Кандидати, які не вийшли у другий тур, закликали віддати голоси чинному президенту.

Макрон і Ле Пен вже боролися за пост президента Франції 2017 року, тоді Макрон здобув перемогу, отримавши 66% голосів.

Зараз ви читаєте новину «Конкурентку Макрона Ле Пен підозрюють у привласненні бюджетних коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі