четвер, 15 липня 2021 10:07

Профільний комітет відхилив русифікаторську мовну поправку "слуг"

Профільний комітет відхилив русифікаторську мовну поправку "слуг"
Загалом "слуги" подали чотири "мовні" поправки до цього законопроєкту. Фото: "Укрінформ"

Профільний комітет Верховної Ради відхилив останню русифікаторську поправку до законопроєкту про зміни до держбюджету на 2021 рік.

Поправка №17, яку подав нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський, передбачала зміни до закону про мову та всіх освітніх законів, повідомив голова парламентського комітету з питань бюджету Юрій Арістов.

Вона дозволяла б навчання в школах російською мовою, а також усувала б штрафи за порушення мовного закону.

Загалом "слуги" подали чотири "мовні" поправки до цього законопроєкту. Однак після критики парламентарії відкликали майже всі свої зауваження. Решту відхилив комітет із питань бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" знову почали просувати російську мову

Про внесення поправок до законопроєкту № 5551-2 повідомили народні депутати Володимир В'ятрович і Ярослав Железняк. Поправки №13-14 вніс особисто голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко. Вони передбачали повне виведення телебачення з-під дії закону про мову і фактично дозволяли демонстрацію фільмів і виборчої агітації російською.

У червні Рада не змогла внести до порядку денного законопроєкт про відтермінування норм про українську мову в теле- й кіновиробництві. Авторами законопроєкту є депутати від "Слуги народу" Микита Потураєв і Євгенія Кравчук.

Зараз ви читаєте новину «Профільний комітет відхилив русифікаторську мовну поправку "слуг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі