понеділок, 10 грудня 2012 10:03

"Проблеми економіки можна вирішити одним шляхом - зменшити ціну на газ" - Погребинський

"Проблеми економіки можна вирішити одним шляхом - зменшити ціну на газ" - Погребинський
Михайло Погребинський. Фото: 24tv.ua

Щоби покращити економічну ситуацію країни, необхідно зменшити ціну на газ.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Михайло Погребинський.

"Наскільки я розумію, фінансова ситуація країни надзвичайно важка. Що хоче опозиція (від влади)? Вона хоче: "Скажіть наскільки погано і скажіть, що в наступному році все провалиться".

Але якщо запропонуєте опозиції взяти сьогодні владу — вона із задоволенням візьмуть і будуть робити добре", - наголосив він.

Експерт переконаний, що найкращий вихід із ситуації — це зробити так, аби ціна на газ була значно меншою.

"Я вважаю, що шлях виходу із ситуації є двох напрямків. Перше — піти у МВФ, виконати всі умови того фонду і вони дадуть гроші. Але на що? На те, щоби їм же і повернути борги. Інший шлях — зробити так, щоби ціна на газ була меншою. Бо половину дефіциту платіжного балансу є переплата за газ", - підкреслив він.

Погребинський додав: "Треба піти і вирішити це питання і якщо воно буде вирішено — половина проблеми зникне. Залишиться проблема корупції. І тут, мені здається, це загальна проблема, а не лише проблема цього бюджету і цього уряду. Це проблема українського суспільства. І про це треба говорити".

 

Зараз ви читаєте новину «"Проблеми економіки можна вирішити одним шляхом - зменшити ціну на газ" - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі