вівторок, 24 червня 2014 16:04

Прізвища переговорників неважливі, якщо це врятує життя українців - Геращенко

Прізвища переговорників неважливі, якщо це врятує життя українців - Геращенко
Фото: http://zn.ua/

Уповноважений Порошенка з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко вважає, що результат переговорів щодо ситуації на Сході України важливіший за прізвища перемовників.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Головне - складання зброї, припинення вогню, створення передумов для відновлення нормального життя в регіоні. Тому сьогодні ключове - це досягнення переговорів, а не прізвища", - наголошує Геращенко.

Таким чином вона відреагувала на числені запитання журналістів щодо складу переговорної групи:

"У зв'язку з відрядженням міністра Клімкіна до Люксембурга президент звернувся до екс - президента Леоніда Кучми з проханням долучитися до засідання цієі групи у Донецьку, у понеділок 23.06", - пояснює Геращенко.

"До речі, цей крок позитивно було сприйнято і на Сході Украіни, і в світі, адже очевидно, що Кучма добре орієнтується і у внутрішній, і в україно- російській проблематиці", - додає вона.

За її словами, "тристороння група, в свою чергу, на своєму засіданні прийняла рішення про залучення тих осіб, які, на їх думку (а також думку країн, що повинні використати весь свій свій вплив на бойовиків), можуть вплинути на реалізацію мирного плану".

"Результат вчорашнього круглого столу - домовленість про припинення провокацій і вогню з боку бойовиків. Якщо це врятує життя і здоров'я і мирних громадян, і наших військових - це важливо", - зазначає Геращенко.

Як відомо, 23 червня у Донецьку пройшли багатосторонні переговори, у яких взяли участь: посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, глава партії "Український вибір" Віктор Медведчук, представник "ДНР" Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники "ЛНР".

За словами Кучми, сторони змогли домовитися про припинення вогню до ранку 27 червня.

У вівторок у прес-службі РНБО заявили, що Кучма – єдиний, хто представляє українську сторону в роботі тристоронньої групи щодо вирішення кризи на сході України.

Водночас там відмовились прокоментувати присутність на переговорах Медведчука.

Медведчук є кумом президента Російської Федерації Володимира Путіна, він просуває ідею федералізації України та проросійську політику.

Шуфрич, який приїхав із Медведчуком до Донецька, є депутатом Верховної Ради від Партії регіонів, яку раніше очолював відсторонений від посади президента України та оголошений у розшук Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Прізвища переговорників неважливі, якщо це врятує життя українців - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі