неділя, 17 квітня 2011 16:35

Прикарпатські "свободівці" назвали "харківські угоди" другим Переяславом

Прикарпатські "свободівці" назвали "харківські угоди" другим Переяславом

На черговій сесії Івано-Франківської обласної ради депутат Василь Попович виголосив заяву від фракції ВО "Свобода" з нагоди річниці ратифікації "харківських угод", у якій "свободівці" закликали усіх обранців облради стояти на позиціях збереження національної ідентичності, суверенітету та державності України та не піддаватися легкодухості й залякуванням влади.

"27 квітня минає рік з часу ганебних "харківських угод" Януковича-Медведєва про продовження перебування окупаційного російського флоту на території України. Ці домовленості стали другим Переяславом у новітній українській історії", - йдеться в заяві.

"Свободівці" нагадують, що ще після їхнього підписання голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок попереджав, що продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Російської федерації на території нашої держави – це планомірна здача національного суверенітету України на догоду кремлівським апетитам.

У "Свободі" вважають, що Янукович свідомо і планомірно здає Кремлю національний суверенітет України.

На переконання "свободівців", за період його керівництва соціально-економічне та політичне становище України стрімко погіршилося. Підвищення тарифів на газ, електроенергію, комунальні послуги, ліквідація малого та середнього бізнесу, ріст цін на продукти першої необхідності, – все це призвело до масового зубожіння населення. Результатом так званих "реформ" стала можливість для влади покращити собі життя "вже сьогодні".

На думку націоналістів, крім погіршення соціального становища українців, на догоду Кремлю посилилася українофобія на найвищому офіційному державному рівні.

"Особливо зухвалими стали кроки українофобів "табачного" розливу у гуманітарній сфері. Заборона конкурсу української мови імені Яцика, цинічне переписування підручників з історії України, невизнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом української нації, російська окупація нашого інформаційного простору стали свідченням ліквідації всіх надбань національно-духовного відродження за останні двадцять років", - заявляють у ВО "Свобода".

"Стрімко зростають репресії проти опонентів чинної влади. У кабінетах слідчих побували вже тисячі українців. Об'єктами репресій стали патріотична молодь, інтелігенція, письменники, журналісти, історики та викладачі, які не приховують своїх патріотичних переконань та відверто висловлюють свою незгоду з діями влади. Прикриваючись "боротьбою з тероризмом", міліція ініціює масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акцій протесту проти підписання принизливих "харківських угод", проти духовної експансії з боку московської церкви, проти українофоба Табачніка, проти Податкового кодексу, проти відродження політики сталінізму в Україні", - звертають увагу націоналісти.

Депутати фракції ВО "Свобода" застерігають своїх колег від помилок попередників у минулому скликанні обласної ради, які "спасували перед адміністративним тиском у всім відомих владних кабінетах, їм не вистачило сили протиставити свою волю ганебним "харківським угодам" і наголошують, що кожна антинаціональна, антинародна дія влади неминуче призведе до революційного протистояння.

Депутат Василь Попович, який 27 квітня минулого року брав участь у пікеті Верховної Ради з приводу ратифікації "харківських угод", зазначив, що протестувальники тоді сподівалися на здоровий глузд парламентарів і думали, що останні під тиском народного спротиву не проголосують за "пакт Януковича-Мєдвєдєва".

Підтримка "харківських угод" Верховною Радою стала великим розчаруванням для переважної більшості українців, переконаний депутат-"свободівець".

"Заявою ми хочемо нагадати, що за рік від підписання "харківських угод" Україна зазнала багато втрат, поступаючись на догоду Росії багатьма важливими моментами як в економічній, так і в гуманітарній сферах. Антиукраїнський режим Януковича повинен усвідомити свій провал у побудові так званої "нової країни" і забезпеченні "покращення життя уже сьогодні" для усіх українців", - наголосив Василь Попович.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатські "свободівці" назвали "харківські угоди" другим Переяславом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі