четвер, 14 квітня 2011 15:58

"Геть московських холуїв": У Харкові Свобода зустріла Затуліна

"Геть московських холуїв": У Харкові Свобода зустріла Затуліна

Представники ВО "Свобода" у четвер пікетували російсько-українську конференцію"Українсько-російські відносини. Рік після підписання харківських угод", яка проходить в Харкові.

Учасники акції зустріли автомобіль з російською делегацією, до якої входив скандально відомий депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, скандуванням "Геть московських холуїв".

У відповідь Затулін подякував свободівцям за "теплу" зустріч.

Учасники пікету стоять під партійними прапорами, тримають в руках плакати "Українофобів Затуліна и Корнілова геть від кордонів України!", "Затулін – розпалювач українофобії", "Януковича - до суду за харківські угоди".

Час від часу пікетники скандують: "Геть московських холуїв" і "Слава Україні".

Демонстранти критикують Харківські угоди, називаючи їх "продажем національних інтересів України".

Учасники другого пікету - близько 10 представників громадської організації "Російський блок" - виступили на підтримку учасників форуму і Харківських угод.

Стадіон "Металіст", де проходить конференція, охороняється посиленими нарядами міліції. Між пікетниками не спостерігається явного конфлікту.

Нагадаємо, 21 квітня 2010 року в Харкові президент Росії Дмитро Мєдвєдєв і президент України Віктор Янукович підписали газовий контракт, який передбачав для України 30-відсоткову знижку в обмін на продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі до 2042 року.

Так званий "Харківський пакт" викликав обурення опозиції, яка назвала його зрадою національних інтересів, і пізніше ратифікування угоди Верховною радою обернулося скандальною бійкою депутатів, під якої народні обранці закидали один одного яйцями і навіть пустили в хід димові шашки.

Зараз ви читаєте новину «"Геть московських холуїв": У Харкові Свобода зустріла Затуліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі