вівторок, 04 липня 2023 20:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Пригожин не останній. Можлива нова спроба заколоту" – що відбувається в Кремлі

"Пригожин не останній. Можлива нова спроба заколоту" – що відбувається в Кремлі
Після заколоту "вагнерівців" росте недовіра серед населення та армії до керівництва в Москві, сказав Олег Бєлоколос. Фото: "Укрінформ"

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вперше після заколоту озвучив свою позицію. У російському суспільстві та серед політиків досі немає розуміння, що відбулося і чого російський диктатор Володимир Путін так злякався. Це похитнуло його владу – подібні демарші можуть відбутися ще кілька разів. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Олег Бєлоколос, дипломат, голова правління Фонду "Майдан закордонних справ".

"Безперечно, влада Путіна похитнулася. Поки відбувається нерозуміння ситуації. Росте недовіра серед населення та армії до керівництва в Москві. Але на горизонті поки немає чіткого сценарію розвалу Росії. Не бачу сил, які могли би привести до цього. Це не Радянський союз, де були країни Балтії, Грузія, Україна, Молдова. Національні формування, які є в Росії зараз, далеко не в тому стані, щоб там проглядався міцний національний рух. Можливо, відбудеться спроба заколоту у колі силових структур, які гуртуються довкола Кремля. Між ними, звичайно, є конкуренція – за ресурси та вплив", – сказав Бєлоколос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як в курнику: показали фото можливої бази "вагнерівців" в Білорусі

Заколот показав, що так звана ліберальна опозиція всередині Росії повністю розгромлена, додав дипломат.

"Представники за кордоном є, але їх вплив нульовий. Окрім сценарію заколоту навколо Кремля жодних інших не бачу. А населення Росії сприйме будь-який розвиток подій. Їм все одно – Путін чи інший диктатор. Росіяни продовжують бути у пасивній позиції", – пояснив Бєлоколос.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин після довгої мовчанки заявив, що його "марш справедливості" був націлений проти зрадників, і зараз він очікує "наступні перемоги на фронті".

У Білорусі можуть розмістити близько восьми тисяч бойовиків російської ПВК "Вагнер". Україна тримає ситуацію на контролі, сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Зараз ви читаєте новину «"Пригожин не останній. Можлива нова спроба заколоту" – що відбувається в Кремлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі