вівторок, 11 січня 2022 12:03

Президентський університет: на що витратять пів мільярда цьогоріч

На Президентський університет у державному бюджеті на цей рік заклали 500 млн грн.

Про відповідь Міністерства освіти й науки повідомив "Обозреватель".

В МОН зазначили, що виконуватимуть план заходів, затверджених торік Кабміном. Вони передбачають призначення керівника й формування адміністрації університету.

  Будівництво Президентського університету коштуватиме 7,2 млрд грн
Будівництво Президентського університету коштуватиме 7,2 млрд грн

Також розроблятимуть перелік навчально-наукових лабораторій, плани їхнього оснащення, складатимуть кошториси, збиратимуть робочі групи, готуватимуть статутні документи й реєстрацію, правила конкурсу на посади.

  Площа території закладу з усіма комунікаціями займатиме 16 гектарів
Площа території закладу з усіма комунікаціями займатиме 16 гектарів

Міністерство повідомило, що витрачати бюджетні кошти будуть "з неухильним дотриманням бюджетного законодавства, принципів відкритості й прозорості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побудувати місто з нуля і висадити мільярд дерев - що напланував Зеленський

Спочатку на університет хотіли виділити цьогоріч 100 млн грн. У МОН заявили, що цього замало, попросили депутатів збільшити витрати. 500 млн грн записали в держбюджет-2022, який підписав Зеленський.

МОН також повідомив, що проводять зустрічі й презентації з представниками бізнесу, щоб залучити гроші. Проте поки що жодних домовленостей не досягли, пише ЗМІ.

Торік у травні президент Володимир Зеленський заявив про створення Президентського університету, де готуватимуть "людей майбутнього".

Будівництво впродовж трьоз років на території Національного експоцентру в Києві коштуватиме 7,2 млрд грн. Планують завершити 2025 року.

Зараз ви читаєте новину «Президентський університет: на що витратять пів мільярда цьогоріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі