середа, 06 жовтня 2010 12:47

Президенти України та Словаччини скасували консульські збори (ФОТО)
6


У Києві відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича і Президента Словаччини Івана Гашпаровича у форматі "віч-на-віч".

Як повідомили в прес-службі глави української держави, Янукович подякував Гашпаровичу за його візит.

"Ваш візит є дуже знаковим для зміцнення наших добросусідських відносин. Упевнений, що у нас є взаємне бажання активізувати наші міждержавні взаємини", - підкреслив український лідер.

Глава держави зазначив, що Україна і Словаччина мають дуже хорошу історію відносин, яка, безперечно, є основою для їх подальшого поглиблення та активізації.

Зі свого боку Президент Словаччини наголосив, що був радий отримати від свого українського колеги запрошення відвідати Україну.

"Близькою є наша генетика, наші спільні слов'янські корені. Український і словацький мови дуже близькі, культура також стоїть поруч - це все визначає співробітництво наших країн", - сказав Гашпарович, кажучи про традиційно дружніх взаємини між Україною та Словаччиною.

Він підкреслив, що Словаччина уважно стежить за подіями в Україні і радіє її успіхам. При цьому словацький лідер підкреслив, що сьогодні існує значний потенціал для розширення контактів між двома державами, ведення діалогу та розвитку співробітництва.

Крім того, угоди між урядами України та Словаччини про скасування консульських зборів було підписано за участю президентів. Сторони також підписали протокол про зміни і доповнення Угоди між урядами України та Словацької республіки про повітряне сполучення.
Зараз ви читаєте новину «Президенти України та Словаччини скасували консульські збори (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі