неділя, 14 квітня 2019 15:07

Президент звільнив заступника голови зовнішньої розвідки Семочка

  СБУ розпочала провадження проти Семочка за статтею "державна зрада"
СБУ розпочала провадження проти Семочка за статтею "державна зрада"

Президент Петро Порошенко звільнив із посади заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, якого підозрюють у державній зраді.

Про це глава держави повідомив під час дебатів на НСК "Олімпійський".

"У п'ятницю першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки генерала Семочка звільнено з посади", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергія Семочка помітили в Адміністрації президента

Минулого року журналісти провели розслідування статків першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. З'ясувалося, що він володіє нерухомістю на понад 200 млн грн і їздить на Land Cruiser, зареєстрованому на неіснуючу людину. А члени його сім'ї мають російське громадянство та бізнес у Криму.

Із рішення Шевченківського райсуду стало відомо, що контррозвідка СБУ має докази російського громадянства дружини Семочка Тетяни Лисенко та її доньки.

За кілька днів президент Петро Порошенко заявив, що ухвалюватиме рішення щодо звільнення Семочка з посади за результатами завершення перевірки контррозвідкою СБУ.

Після розслідування Семочко дав інтерв'ю зі спростуваннями, у ході якого збрехав або зманіпулював щонайменше 7 разів.

Зараз ви читаєте новину «Президент звільнив заступника голови зовнішньої розвідки Семочка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі