четвер, 03 червня 2021 11:10

"Президент знає, що ми непричетні" - Антоненко

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета музикант, сержант Сил спеціальних операцій України Андрій Антоненко вважає, що президент Володимир Зеленський знає про його, а також волонтерки й лікарки Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь непричетність до злочину.

"Упевнений, президент Зеленський знає, що ми непричетні. Шкода, що це розуміння йому прийшло, коли я вже пробув у неволі півтора року тільки через те, що надули йому в вуха "потужні тимчасові", - сказав Антоненко в інтерв'ю журналу "Країна".

"Кожна фраза, світлина, відео того ганебного брифінгу (на заході для преси, де оголосили імена підозрюваних, був Володимир Зеленський. - Gazeta.ua) - вже спростована брехня. Під вигадану історію сфальсифікували експертизу. Сам голова комісії експертів Юрій Ірхін в інтерв'ю сказав, що взагалі не розуміє, чому її взяли як доказ (основа обвинувачення - портретно-психологічна експертиза. Ірхін порівняв відео з місця злочину із зображеннями Антоненка, Кузьменко й Дугарь за "маркерами невербальної поведінки". Методика офіційно не зареєстрована. - Gazeta.ua). Від початку наша справа була зухвалою брехнею. Тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка, його заступник Віктор Чумак відкрито говорять, що доказів не було і до суду вона не мала дійти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антоненко - Зеленському: Дякую, що створили безвихідну ситуацію. Ви - не чоловік

Автор: Сергій Старостенко, Gazeta.ua
  "Справа Шеремета дорівнює Аваков. Саджав нас у тюрму він", - каже Андрій Антоненко. Міністр внутрішніх справ мусить піти у відставку, вважає
"Справа Шеремета дорівнює Аваков. Саджав нас у тюрму він", - каже Андрій Антоненко. Міністр внутрішніх справ мусить піти у відставку, вважає

Мотивом фальсифікації військовий вважає дискредитацію Збройних сил і ветерансько-волонтерського руху.

"Це велика рушійна сила, яка має довіру українців. За дивним збігом, нас назвали вбивцями Шеремета одразу після "нормандської зустрічі" (між главами України, Німеччини, Франції, Росії. - Gazeta.ua). Ще мотив - жага до влади та збереження крісла Аваковим. Володимир Зеленський поставив вимогу міністру внутрішніх справ: або розслідуєш убивство Шеремета, або йдеш з посади. А нічого не зробили по ній з 2016 року. Навпаки. ФБРівці навіть обурювалися, що слідство знищило речові докази. Далі міністр втягує президента в цю справу, на брифінг. Підставляє, і він стає заручником ситуації", - говорить Антоненко.

"Справа Шеремета дорівнює Аваков. Саджав нас у тюрму він. Винуватий Арсен Борисович, котрий вигадав цей брифінг, і ті, хто його накази виконали. Є стаття КПК про притягнення завідомо непричетних людей до кримінальної відповідальності, - додає. - Нашвидкоруч збили маячню. Сподівалися, люди в неї повірять, а не так склалося. Це ж очевидно, що на тих відео геть інші особи. Навмисно нас з Юлією довго не зводили разом, щоб ніхто не побачив різницю майже в голову у зрості між нами (зафіксовані на відео виконавці злочину - одного зросту. - Gazeta.ua). Зріст чоловіка на відео визначили як 165-175 сантиметри. Мене після затримання заміряли - 185. Повна розбіжність. До того ж на відео видно чорне волосся людини з-під кепки. На усіх фото 2019-2020 років у мене немає волосся або воно сиве. Комплекція різна. Я кілограмів на 20 худіший".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аваков - чорт. Але не тільки він" - Антоненко

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має піти у відставку, вважає Антоненко.

"Нереформована поліція перетворюється на міліцію радянського зразка. Правоохоронні органи треба змінювати, починаючи з навчальних закладів і викладачів. Теперішні вийшли з системи. А систему міняють з кореня, в зародку. Потрібні люди, які не вчитимуть, як брати хабарі та зберігати злочинну корпоративну етику", - говорить.

ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З АНДРІЄМ АНТОНЕНКОМ ЧИТАЙТЕ У ЖУРНАЛІ "КРАЇНА" ЗА 3 ЧЕРВНЯ

Учасника російсько-української війни, музиканта 49‑річного Андрія Антоненка випустили зі слідчого ізолятора під цілодобовий домашній арешт 30 квітня. Рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва. За ґратами Антоненко провів 505 днів.

Його арештували 12 грудня позаторік разом із дитячим кардіохірургом Юлією Кузьменко, 41 рік, і військовим медиком 27‑річною Яною Дугарь. Усім висунули підозру у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. Його підірвали 20 липня 2016‑го в автомобілі в Києві.

Яну Дугарь відпустили під заставу у травні торік. У серпні 2020 року із СІЗО вийшла під домашній арешт Юлія Кузьменко.

"Стовідсоткових доказів ще немає про те, що вони не винні чи винні", - сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції 20 травня щодо підозрюваних у справі Шеремета. Якщо суд виявить їх непричетність, Арсен Аваков не зможе залишатися на посаді, додав.

Зараз ви читаєте новину «"Президент знає, що ми непричетні" - Антоненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі