четвер, 16 червня 2022 18:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент закликав Захід дати більше важкого озброєння

Президент закликав Захід дати більше важкого озброєння
Чим більше потужної зброї Україна отримає, тим швидше звільнить території від російських окупантів, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Кількість ракет, якими країна-агресор Російська Федерація обстрілює України, у червні може наблизитись до 3 тис. Більшістю із них ворог обстрілює цивільні об'кти.

Про це заявив президент Володимир Зеленський журналістам.

"Я поінформував партнерів щодо поточної ситуації на передовій. Про героїчну оборону на Донбасі, ситуацію на Харківщині і на півдні нашої держави. Також поінформував і про ракетні удари. Загальна кількість різних російських ракет, застосованих проти України, вже цього місяця може наблизитись до 3 тисяч. Абсолютна більшість з ракет була направлена на цивільні обʼєкти", - повідомив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: маємо зламати сценарій Росії

Україна очікує нових поставок, передусім важкого озброєння, заявив Зеленський.

"Ми цінуємо вже надану підтримку. І очікуємо нових поставок, передусім важкого озброєння, сучасної реактивної артилерії і систем протиракетної оборони. Кожна партія такого постачання - це врятовані життя людей. І кожен день затримки або відкладених рішень - це можливість російських військових вбивати українців і руйнувати наші міста", - сказав.

Існує пряма залежність - чим більше потужної зброї Україна отримує, тим швидше може звільняти наших людей, нашу землю.

"Український народ - абсолютна його більшість - чекає на звільнення всієї нашої території", - заявив президент.

15 червня відбулася зустріч у форматі "Рамштайн-3". Начальники штабів і міністри оборони з близько 50 країн зібралися у Брюсселі, де розташована штаб-квартира НАТО.

В цей же день президент США Джозеф Байден оголосив новий пакет військової допомоги Україні на $1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Президент закликав Захід дати більше важкого озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі