пʼятниця, 28 вересня 2012 16:30

"Президент мав би ініціювати відставку міністра МВС" - Стець

"Президент мав би ініціювати відставку міністра МВС" - Стець
Юрій Стець каже, що в Україні негідників не карають навіть за побиття журналістів, не те що за образу. Фото: molbuk.ua

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець вважає, що кандидат у депутати від Партії регіонів Давид Бліадзе, який назвав журналістів тварюками та обіцяв повідривати голови, скоріше за все не понесе за свій вчинок ніякої відповідальності.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під офісом "регіоналів" проходить мітинг проти закону про наклеп

"Очевидно, що ніякої реакції від правоохоронних органів не буде, із виборів нікого не зніматимуть. Скоріше за все, ця людина не понесе жодного покарання. Це такий сюр, який ми всі бачимо протягом двох років. Це можна змінити тільки шляхом великого суспільного протесту, усвідомлюючи це всім суспільством, що воно впевнено робить", - зауважив політик.

За словами Стеця, у будь-якій демократичній країні за такої ситуації у відставку пішов би міністр внутрішніх справ.

"Міжнародна практика ніяк не може бути втілена в Україні. Багато разів ми говорили про те, що це не нормальна практика у Європі. Буквально вчора я говорив, що за останні кілька років було близько 20 випадків побиття журналістів. Жодного разу за цей кримінальний злочин відповідальності не було. У будь-якій нормальній країні міністр внутрішніх справ уже подав би у відставку. Президент мав би зараз ініціювати таку відставку: "Не можеш знайти тих людей, які погрожують, б'ють журналістів — іди у відставку", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобіль кандидата у нардепи збив пішохода - людина у тяжкому стані

"Як би не прикро і цинічно це з моїх вуст не звучало — жодних наслідків цей випадок мати не буде, - наголосив Стець. - Тільки у разі, коли кожен такий випадок буде не просто розписаний у виданнях, а з цього буде робитись серіал, де з мікрофонами журналісти не будуть відходити від представників міліції, прокуратури, Адміністрації президента, самого президента - питати, чого цей негідник досі у виборчому процесі, чого він дозволяє собі такі речі робити проти журналістів. Доки не буде такого щосекундного тиску з боку журналістів на нинішню владу, нічого не зміниться. Бо відбувається та сама історія, що відбувається із суспільством".

За словами політика, якщо журналісти самі не захистять себе, то по одному усім їм "повідривають голови".

"Коли саджали Тимошенко і Луценка, всі, в тому числі і журналісти, говорили — це не наша справа. Зараз те саме відбувається із журналістами. Багато людей в Україні говорять — ви самі обрали таку професію. Навіть багато колег-журналістів говорять: "А чого ви туди лізете?". Поки не зміниться суспільна ментальність, поки не зрозуміють, що так по одному усіх повисмикують і всім повідривають голови, і що може вже прийшов час реально не просто слідкувати, а виходити на вулиці, боюсь, що нічого хорошого не буде", - підсумував політик.

Зараз ви читаєте новину «"Президент мав би ініціювати відставку міністра МВС" - Стець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі