понеділок, 24 грудня 2012 10:41

Президент формує уряд за внутрішньою логікою – політолог

Президент формує уряд за внутрішньою логікою – політолог
Фото: podrobnosti.ua

Президент Віктор Янукович створює лояльний до себе уряд. Про це в коментарі  сказав політолог Олександр Палій.

За його словами, Янукович таким чином зменшує сторонній вплив олігархічних груп. "Треба ще подивитися, які будуть призначення по міністерствах. Але завдяки скасуванню візиту Януковича до Росії виникла можливість формувати Кабінет міністрів без вирішального впливу Москви. Бо минулий склад уряду був сформований під диктовку. Цілу низку міністрів там попризначали в обхід президента. Поки по призначенню віце-прем'єрів можна говорити про формування уряду за внутрішньою логікою. Це добре, бо краще, аби міністри були лояльні до президента, аніж до інших держав", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У якій формі редагуватиметься Конституція ще не відомо - "реігонал"

Говорячи про ліквідацію Податкової і Митної служби України, які реорганізують у одне міністерство, Палій зауважив: "У тому, аби зменшувати кількість державних органів, є сенс. З іншого боку, треба створювати механізм стримування та противаг – контролюючі органи. З цим у Януковича проблема. Ми не бачимо з його боку такої спроби".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат-самовисуванець: "Я знаю українську, але говоритиму принципово російською, бо цього хоче мій виборець"

Політолог зазначив, що в Україні було забагато міністерств, тому що потрібно було роздати посаду з політичних мотивів. "У 2010 році багато хто хотів міністерський портфель. Зараз же немає великої кількості бажаючих йти на міністерство через відоме "покращення", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Президент формує уряд за внутрішньою логікою – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі