четвер, 20 березня 2014 09:39

Президент Вірменії визнав кримський "референдум" "зразком реалізації права народів на самовизначення"

Президент Вірменії визнав кримський "референдум" "зразком реалізації права народів на самовизначення"
Президент Вірменії Серж Саргсян. Фото: www.epochtimes.com.ua

Президент Вірменії Серж Саргсян в телефоній бесіді з колегою з Росії Володимиром Путіним у середу, 19 березня, обговорив становище, що склалося після незаконного референдуму в Криму, і обидва констатували, що це "черговий зразок реалізації права народів на самовизначення шляхом вільного волевиявлення".

Про це повідомила прес-служба вірменського керівника, пише Українська правда.

При цьому, як пише видання, в повідомленні відомства підкреслили необхідність дотримуватися норм і принципів міжнародного права, в першу чергу Статуту ООН.

Крім того, в ході розмови, що відбулася з ініціативи вірменської сторони, президенти також обговорили хід кроків, які здійснюються для виконання постанови Вірменії вступати в Митний союз.

У Росії прес-служба російського президента повідомила про цю ж розмову набагато коротше і, при цьому, взагалі не згадала слів підтримки з боку вірменського керівника. Президенти обмінялися думками у зв'язку з "возз'єднанням" Криму і Севастополя з Росією, заявили у Кремлі.

Нагадаємо, з пострадянських країн лише Казахстан офіційно визнав результати кримського "референдуму".

Зараз ви читаєте новину «Президент Вірменії визнав кримський "референдум" "зразком реалізації права народів на самовизначення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі