неділя, 09 жовтня 2022 05:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр Польщі заявив, що Путін готує нові провокації і закликав допомогти Україні

Прем'єр Польщі заявив, що Путін готує нові провокації і закликав допомогти Україні
Прем'єр Польщі Моравецький підтримав Україну. Фото: Українська правда

Президент РФ Володимир Путін готує подальші провокації – подібні до тих, які вони, ймовірно, зробили з Nord Stream 1 і Nord Stream 2.

Україну треба підтримати зброєю, заявив під час інтерв'ю американському каналу CNBC глава польського уряду Матеуш Моравецький.

Росія намагатиметься посилити ескалацію на багатьох різних фронтах, щоб надіслати сигнал, що Кремль налаштований і не збирається зупинитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павутиння Москви та ізоляція РФ: прем'єр Польщі виступив з гострою заявою

"Вірю в бойовий і моральний дух українських воїнів і українського народу, який так боронить не тільки своє майбутнє, мир і свободу, а й наше. Але щоб вони перемогли, ми повинні бути жорсткими. Ми повинні бути сильними. Ми повинні підтримати їх постачанням зброї, а також фінансово", – заявив він.

Зростання цін на газ та електроенергію по всій Європі є наслідком катастрофічної політики угоди про постачання газу з Росії до Німеччини.

"Кремль діяв як наркодилер, бо спочатку газ мав бути дуже дешевим. Але справжня ціна палива, як ми розуміємо зараз, – це кров військових і цивільних, дітей і жінок в Україні. А справжня ціна на газ зараз – це сувора зима, яка настає в Європі", – сказав Моравецький.

Польща пропонує використати частину заморожених російських активів на відновлення України.

Решту грошей польський уряд пропонує залучити для допомоги Європейському Союзу в енергетичній кризі.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Польщі заявив, що Путін готує нові провокації і закликав допомогти Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі