четвер, 11 жовтня 2012 12:53

Представники технічних партій часто представляють інтерес інших політсил - міжнародний експерт

Представники технічних партій часто представляють інтерес інших політсил - міжнародний експерт
Фото: golos.org

Деякі члени виборчих комісій навіть не знають, що їх висунули кілька технічних партій.

Про це на прес-конференції у Києві сказав координатор міжнародної місії зі спостереження на виборах ENEMO Ельмір Цаніч.

Перш за все, він наголосив, що нещодавнє рішення ЦВК змінити процедуру жеребкування для дільничних виборчих комісій усього за п'ять днів до її проведення, не забезпечило прозорого виконання цієї процедури у ДВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спостерігачі ENEMO сумніваються у прозорості роботи виборчих комісій

Інструкції ЦВК виконувалися не однаково у зв'язку з чим, процес формування ДВК був неорганізованим,а у багатьох випадках і відкладеним.

"Нещодавнє рішення щодо зміни жеребкування сильно ускладнило цей прес. Вказівки ЦВК не завжди виконувалися належним чином в усіх ДВК і ОВК. Відповідно до наших даних, щонайменше 38 ОВК порушили вказівки Центрвиборчкому, а оновлення членів ДВК навіть перевищило цю цифру", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародні спостерігачі збираються пояснювати виборцям справжнє призначення веб-камер на дільницях

Крім того, спостерігач наголосив, що існують свідчення того, що представники технічних партій часто не є їхніми висуванцями, а представляють інтерес зовсім інших політичних сил.

Він додав, що кількість таких випадків настільки велика, що деякі члени комісій не знали, що висунуті іншими партіями. Також, за його словами, багато ДВК порушили часові рамки щодо початку своєї роботи, щонайменше на тиждень. Цаніч підкреслив, що у зв'язку з цими тенденціями необхідно провести навчальні курси для всіх членів комісій щоб збільшити їхню компетентність у виконанні своїх функцій.

Зараз ви читаєте новину «Представники технічних партій часто представляють інтерес інших політсил - міжнародний експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі