пʼятниця, 12 квітня 2019 12:52

Представник Зеленського допомагав скасувати заборону на в'їзд актору зі "Сватів", який схвалює анексію Криму

Офіційний уповноважений представник кандидата Володимира Зеленського, адвокат Сергій Кальченко допоміг російському актору Федору Добронравову у суді скасувати заборону на в'їзд в Україну.

Автор: radiosvoboda.org
  Адвокат Сергій Кальченко, який допоміг скасувати заборону на в’їзд актору зі "Сватів" Федору Добронравову – уповноважений представник Зеленського у ЦВК.
Адвокат Сергій Кальченко, який допоміг скасувати заборону на в’їзд актору зі "Сватів" Федору Добронравову – уповноважений представник Зеленського у ЦВК.

​Журналісти "Схеми: корупція в деталях" виявили: Кальченко, який від імені ТОВ "Кіноквартал" вів юридичний супровід у справі про оскарження постанови про заборону Добронравову на в'їзд, а також демонстрацію фільмів за його участі – це єдиний уповноважений представник Зеленського у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу.

Сам юрист працює у столичній фірмі Hillmont Partners.

Ще один партнер Hillmont Partners Вадим Галайчук – довірена особою кандидата Зеленського.

26 березня торік суддя Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда задовольнив адміністративний позов про визнання протиправними дії Служби безпеки України щодо заборони в'їзду в Україну Добронравову.

У листопаді 2017-го СБУ заборонила Добронравову в'їзд в Україну на 3 роки.

За даними спецслужб, росіянин робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією, також неодноразово відвідував Крим із порушенням встановленого українським законом порядку.

У квітні 2019-го Добронравов знову виступив в анексованому Криму двічі. Російський актор 10 квітня грав на сцені театру в анексованому Севастополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський зробив зізнання щодо Зеленського

У березні 2014-го Росія анексувала Крим. Від літа того ж року збройні сили РФ беруть безпосередню участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Результатом російської агресії проти України є близько 13 тис. вбитих, 30 тис. поранених, 1,5 млн переселенців.

Зараз ви читаєте новину «Представник Зеленського допомагав скасувати заборону на в'їзд актору зі "Сватів", який схвалює анексію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі