пʼятниця, 28 вересня 2012 08:55

Спецтема: Закон про наклеп

Представник президента у Раді каже, що не підтримує закон про наклеп

Представник президента у Раді каже, що не підтримує закон про наклеп
Юрій Мірошниченко каже, що не голосував за наклеп. Фото: regiony.te.ua

Представник президента Віктора Януковича у Верховній Раді Юрій Мірошниченко каже, що його картка помилково проголосувала за законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність за наклеп.

Про це він сказав у ефірі 5 каналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні олігархи не страждають від журналістів - Шеремет

"Моя картка дійсно голосувала. Ми це з'ясовували, це було помилкове голосування, бо мене на жаль у той момент не було, я був на нараді", - розповів він.

Мірошниченко запевняє, що робоча група на чолі з прес-секретарем президента дійшла висновку, що закон підтримувати не можна.

"Що стосується голосування, то воно безперечно буде. З якими наслідками, залежить не лише від депутатів, а й від позиції суб'єктів громадянського суспільства. Я абсолютно підтримую ту активність, яку організували журналісти. Було терміново скликано робочу групу на чолі з Дариною Чепак. Ми обговорювали це питання і дійшли чіткої позиції — ні в якому разі не підтримувати цей закон і скасувати навіть голосування у першому читанні", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроект про наклеп не можна відкликати

Мірошниченко розповів про процедуру скасування проголосованого проекту закону.

"Дійсно, Журавський подав проект постанови про скасування свого законопроекту у першому читанні. Є процедура, яка передбачає розгляд постанови в комітеті з питань депутатської етики і регламенту, і після цього можна ставити його на голосування. Якщо не буде прийнято постанову про скасування, то є два тижні для дачі поправок, а потім голосування у другому читанні", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Представник президента у Раді каже, що не підтримує закон про наклеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі