пʼятниця, 14 грудня 2012 10:50

Правозахисники просять Раду сьомого скликання створити ініцітивну групу з протидії нацизму

Правозахисники просять Раду сьомого скликання створити ініцітивну групу з протидії нацизму
Фото: radiosvoboda.org

Міжнародний правозахисний рух "Світ без нацизму" звертається до новообраної Верховної Ради із закликом протидіяти будь-яким проявам неонацизму та сформувати ініціативну групу депутатів з цих питань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніченко відправив би на розстріл прихильників ОУН-УПА

"12 грудня 2012 розпочала роботу Верховна Рада України VII скликання, в якій вперше за роки незалежної України були присутні представники радикально-націоналістичних і екстримыстсько налаштованих сил. Цей факт викликає глибоку стурбованість не тільки в Україні, але і в усьому цивілізованому світі. Під загрозою велике досягнення незалежної і демократичної України - національна толерантність, яка є гарантією відсутності конфліктів на міжнаціональному міжрелігійному грунті", - йдеться у зверненні голови Антифашистської коаліції України, члена правління міжнародного правозахисного руху "Світ без нацизму" Станіслава Стукальського, поширеного в п'ятницю.

Стукальський наголошує на важливості недопущення в парламенті VII скликання пропаганди та проявів екстремізму, ксенофобії і неонацизму.

У зверненні міститься заклик до українських парламентаріїв стати авангардом боротьби з нацизмом, формувати правові основи, які роблять неможливим розвиток нацизму, використовуючи його в правовій державі, а демократичні права і свободи - у власних цілях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук полагает, что позиции Украины в ООН по поводу героизации нацизма нет оправдания

"Сьогодні, звертаючись до депутатів Верховної Ради України нового скликання, закликаємо розпочати процес створення депутатського клубу "Світ без нацизму". Сформований клуб об'єднає свої зусилля з антифашистської коаліції України і депутатами, сенаторами, конгресменами з 26 країн світу, які підтримують міжнародний правозахисний рух "Світ без нацизму", - підкреслив Стукальського.

Міжнародний правозахисний рух "Світ без нацизму" - міжнародна неурядова організація, що об'єднує 26 країн світу. Вона об'єднує більше 140 національних антифашистських організацій. Створена в Києві 22 червня 2010, позиціонує себе як міжнародне правозахисний рух, покликане формувати громадську думку в напрямку підтримки антинацистського руху в різних країнах світу

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники просять Раду сьомого скликання створити ініцітивну групу з протидії нацизму ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі