четвер, 04 грудня 2014 15:06

Правління Путіна в Росії можуть "обірвати" при першій слушній нагоді - Каспаров

Правління Путіна в Росії можуть "обірвати" при першій слушній нагоді - Каспаров
Фото: joinfo.ua

У Російській Федерації не може бути опозиції подібної до американської чи Європейської.

Про це у четвер на прес-конференції у Києві заявив 13-й чемпіон світу з шахів, громадський і політичний діяч Гарі Каспаров, передає Укрінформ.

"У путінській Росії опозиції у такому вигляді, в якому вона існує в Америці, Європі, Україні, бути не може. Росія сьогодні - це персоніфікована диктатура з яскраво вираженими рисами фашистської ідеології. Очевидно, що влада у Росії змінитися на виборах не може. Таким чином, зміни у країні відбуватимуться найбільш непередбачуваним чином. Вони стануть можливими тільки тоді, коли середній клас у Росії стане невдоволеним владою", - сказав він.

Проте, за словами Каспарова, кожній диктатурі рано чи пізно приходить кінець.

"Одне можна сказати з упевненістю: Путін "помре" у Кремлі. Проте життя диктаторів сповнене несподіванок. І правління Путіна у Росії можуть "обірвати" при першій же найслушнішій нагоді", - зазначим він.

Каспаров переконаний, що диктатори ніколи не зупинялися через політику "заспокоєння", їх завжди зупиняла тільки сила.

"Чим довше ви відкладаєте реакцію на дії диктатора, тим у гіршій ситуації ви опинитеся. А Захід зараз йде перед Путіним назад", - сказав Каспаров.

Він припускає, що наступним кроком Путіна може бути спроба розв'язати конфлікт на Кавказі.

"Російському президенту вигідний хаос у міжнародних відносинах. Тому Путін замість поглиблення конфлікту на сході України може провокувати нові конфлікти по периметру пострадянського простору. Одним з напрямків, на якому може бути спровокований новий конфлікт, - це Кавказ. Путін може хотіти отримати сухопутний коридор через територію Грузії і Азербайджану у Вірменію, де розташована російська військова база. Плюс я б не скидав з рахунків небезпека нагнітання обстановки в Естонії та Латвії. Там, звичайно, пряме військове вторгнення неможливе, це країни НАТО, але при цьому там існують досить великі етнічні російські анклави", - резюмував Каспаров.

Зараз ви читаєте новину «Правління Путіна в Росії можуть "обірвати" при першій слушній нагоді - Каспаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі