понеділок, 14 травня 2012 17:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Позиція США щодо справи Тимошенко - незмінна", - Теффт

"Позиція США щодо справи Тимошенко - незмінна", - Теффт
Джон Теффт: виборче переслідування - неприпустиме. Фото: digest.comments.ua

Позиція США у справі Юлії Тимошенко залишається незмінною, заявили після зустрічі з екс-прем'єром посол США в Україні Джон Теффт та заступник керівника бюро з питань демократії, прав людини та праці Державного департаменту США Томас Мелія.

"Наша позиція із самого початку була такою, що виборче переслідування пані Тимошенко та членів її партії неприпустиме. Ми неодноразово закликали звільнити її. Позиція США завжди офіційна і записується", - сказав Теффт журналістам на брифінгу у Харкові в понеділок після зустрічі з Тимошенко, яка проходить курс лікування в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" № 5.

"Ми будемо повторювати цю позицію нашим колегам з українського уряду найближчі кілька днів", - додав він.

Посол зазначив, що зустріч з Тимошенко тривала близько півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В американських гостей Тимошенко забрали фотоапарати й вимагали вимкнути телефони - Катеринчук

"Ми передали їй найкращі побажання від держсекретаря США Хілларі Клінтон", - розповів Теффт.

У той же час, він відмовився розповісти, про що вони розмовляли з Тимошенко, але пообіцяв, що посольство поширить офіційну заяву за результатами зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники пустять до Тимошенко посла і заступника держсекретаря США

"Ми ще поширимо офіційну заяву, в якому зазначимо моменти, які хотіли б позначити. Ми передамо те, про що дізналися в результаті цієї зустрічі, нашому уряду у Вашингтоні", - сказав посол. Теффт висловив подяку за можливість зустрічі з Тимошенко і припустив, що екс-прем'єр також була рада цій зустрічі.

У свою чергу, Мелія зазначив, що Тимошенко під час зустрічі виглядала енергійною. "Я повинен сказати, що вона виглядала дуже енергійною і сильною, і її зачіска, її знаменита коса ... сьогодні вона була з такою зачіскою", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До лікарні Тимошенко нікого не пускають - чекають на президента Литви

Мелія зазначив, що перебуває в Україні з візитом, щоб продовжити діалог з урядом України з питань політичного діалогу та верховенства права, і вважав доречним зустрітися з Тимошенко, тому що у свої попередні візити (4 рази за 2 роки) він завжди з нею зустрічався. За словами представника Держдепу, в ході зустрічі Тимошенко також висловила задоволення медичною допомогою, яку вона наразі отримує в ЦКБ № 5.

Зараз ви читаєте новину «"Позиція США щодо справи Тимошенко - незмінна", - Теффт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі