пʼятниця, 20 січня 2023 19:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Посилили наш артилерійський кулак". Зеленський підсумував "Рамштайн"

"Посилили наш артилерійський кулак". Зеленський підсумував "Рамштайн"
Ухвалення рішення щодо постачання танків Україні – безальтернативне, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/zelenskiy.official

Сьогоднішня зустріч міжнародної контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" зміцнить стійкість України.

Партнери принципові у своєму ставленні – вони будуть підтримувати Україну, скільки це необхідно для нашої перемоги. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Не все можна публічно оголошувати, про що ведуться розмови у форматі "Рамшатайн", це закрита дискусія. Але загалом можна підсумувати, що сьогоднішній "Рамштайн" зміцнить нашу стійкість", – сказав Зеленський.

Ще доведеться "поборотися за постачання сучасних танків", заявив президент.

"Але щоденно ми робимо сильнішою очевидність безальтернативності того, що рішення щодо танків має бути ухвалене", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевершують ворога тактично і практично: у НАТО відзначили командування України

"Вдалося суттєво посилити наш артилерійський кулак. Дуже вагомо – і гарматами і снарядами", – заявив президент.

Зеленський сказав про хороші результати щодо бронетехніки.

"Додали кілька сотень бойових машин до нашого арсеналу", – розповів президент.

"Значні результати по ракетах для реактивних систем і для наших зенітників", – додав.

Зеленський подякував США за "один із найбільших оборонних пакетів".

Також подякував Данії, Чехії, Естонії, Латвії, Литві, Польщі, Словаччині, Великій Британії, Фінляндії, Нідерландам, Канаді.

"Єдине в усьому цьому, що варто підкреслити, – це час постачання. Кожна домовленість має виконуватися максимально швидко – для нашої оборони", – сказав Зеленський.

20 січня у Німеччині на американській авіабазі "Рамштайн" відбулося восьме засідання контактної групи з питань оборони України.

Зеленський в онлайн-форматі звернувся до учасників зустрічі. Закликав партнерів України прискоритися з постачанням зброї.

Україна отримає надзвичайно великий пакет військової допомоги, заявив після зустрічі міністр оборони США Ллойд Остін.

Зараз ви читаєте новину «"Посилили наш артилерійський кулак". Зеленський підсумував "Рамштайн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі