субота, 05 листопада 2022 13:51

Порошенко – світовим лідерам: "Запросіть Путіна в Гаагу, а не на Балі"

Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News закликав лідерів світових держав скасувати запрошення Путіна на саміт "Великої двадцятки", який відбудеться в Індонезії на острові Балі.

Автор: Європейська Солідарність
  Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News закликав лідерів світових держав скасувати запрошення Путіна на саміт «Великої двадцятки»
Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News закликав лідерів світових держав скасувати запрошення Путіна на саміт «Великої двадцятки»

"Моє звернення до всього світу, і особливо до G7 та G20. Я думаю, що країнам G 20 слід відкликати запрошення Путіна відвідати Балі. Тому що поки він буде розслаблятися на Балі, саме в той час українці, мирні жителі будуть гинути, будуть вбиті російськими військами", – наголошує Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін на саміті G-20 вдасться до шантажу ‒ Reuters розповіли подробиці

"Місце Путіна має бути не на Балі. Путін має бути в Гаазі, а суд має посадити його за ґрати. І це має бути спільна позиція країн "Великої двадцятки", серед яких, до речі, Китай та Індія, тому що їхня роль зараз надзвичайно важлива для припинення війни", – вважає Порошенко.

Саміт G20 відбудеться на індонезійському острові Балі у листопаді. В Індонезії заявили, що готові організувати зустріч президентів України й Росії Володимира Зеленського й Володимира Путіна на саміті G20. Президент Індонезії Джоко Відодо передав відповідні запрошення лідерам обох країн.

Зеленського запросили на саміт країн G20 ще у квітні. Український лідер заявляв, що участь України в осінньому саміті G20 залежатиме від безпекової ситуації в країні й від складу учасників саміту.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко – світовим лідерам: "Запросіть Путіна в Гаагу, а не на Балі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі