середа, 26 грудня 2018 14:25

Порошенко скасував воєнний стан (відео)

Порошенко скасував воєнний стан (відео)
Президент Петро Порошенко оголосив про завершення воєнного стану. Фото: Обозреватель

Президент Петро Порошенко оголосив про завершення воєнного стану. Про це він розказав на засіданні Ради безпеки і оборони.

"Зараз о 14 годині припиняється воєнний стан. Це моє принципове рішення. Ми провели велику роботу з поставки до військ нового озброєння, посилили оборонні спроможності держави. Ми говоримо про безпеку людей. Головна вимога - захистити людей від дестабілізації внутрішньої ситуації. Воєнний стан не вплинув на права людей, економіку. Отримали допомогу Євросоюзу і транш Міжнародного валютного фонду, курс гривні зміцнився. Забезпечили стабільність національної економіки.

Хоча не вдалось повернути 24 військовополонених. Нікуди не поділась військова загроза. Якби не вибори, попросили би продовжити воєнний стан. Україна розширить санкції проти Російської Федерації за "вибори" на окупованому Донбасі та агресію в Чорному морі".

Вибори відбудуться 31 березня 2019-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба продовжити - Тука дав пораду щодо воєнного стану

"Ми також захистимо демократію та гарантуємо, що вибори президента відбудуться 31 березня 2019-го".

26 грудня в Україні закінчується термін дії воєнного стану, який був введений у низці областей після інциденту в Керченській протоці. Там 25 листопада прикордонні кораблі РФ обстріляли й захопили 3 кораблі ВМС України разом із екіпажами. Зараз Росія "судить" 24 українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко скасував воєнний стан (відео)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі