вівторок, 02 травня 2017 08:13

Порошенко пропіарився за рахунок війни

Автор: УНІАН
  "Це кодло терактів, злочинів, катувань і вбивств українців буде розігнано", - Порошенко 2 травня 2014-го
"Це кодло терактів, злочинів, катувань і вбивств українців буде розігнано", - Порошенко 2 травня 2014-го

Три роки тому, 2 травня 2014-го, кандидат у президенти Петро Порошенко заявив, що держава почала справжню операцію проти терористів у Слов'янську - заговорила з ними мовою сили.

Так майбутній президент прокоментував рішення військового керівництва про спецоперацію в Слов'янську та Краматорську.

"Нарешті почалася справжня операція в Слов'янську. Нарешті держава заговорила мовою сили з терористами. Сьогодні ми вже маємо певні обнадійливі дані, що сепаратисти захоплюють приватні автомобілі, щоб розбігтися зі Слов'янська.

Це кодло терактів, злочинів, катувань і вбивств українців буде розігнано. Де б що не відбувалося - у Горлівці, Макіївці, Луганську, Краснодоні (зараз Сорокине. - Gazeta.ua), захоплення заручників, українських військових - їх усіх звозили у Слов'янськ і там катували.

Я дуже сподіваюся, що блокування Слов'янська пройде ефективно. Дуже сподіваюся, що позитивні кроки по розблокуванню блокпостів будуть збережені", - сказав Порошенко.

Через 23 дні Петро Порошенко став президентом України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали першу карту поховань загиблих у АТО

13 квітня 2014 року поблизу Слов'янська відбувся перший бій, під час якого загинув боєць спецпідрозділу "Альфа" Геннадій Біліченко. Ввечері того ж дня Рада нацбезпеки та оборони оголосила антитерористичну операцію на Донбасі. Планували, що вона закінчиться за кілька тижнів, максимум - місяць. Натомість збройне протистояння з Росією триває досі.

За три роки війни на Донбасі загинули 2 652 військовослужбовця та співробітника ЗСУ, Нацгвардії, МВС СБУ, Держприкордонслужби та інших формувань. 9 578 воїнів отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пропіарився за рахунок війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі