понеділок, 17 вересня 2018 13:36

Порошенко підписав указ про припинення дружби з РФ

Порошенко підписав указ про припинення дружби з РФ
Порошенко підписав указ ,який припиняє договір про дружбу і співробітництво з Росією. Фото: LIGA.net

Президент Петро Порошенко підписав указ Ради національної безпеки і оборони про припинення дії договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

МЗС України має заявити Росії про бажання припинити дію договору про дружбу з РФ відповідно до статті 40 цього договору та внести на розгляд президенту проект закону про припинення дії договору. МЗС має поінформувати ООН, ОБСЄ та інші міжнародні організації про своє рішення.

Росію повідомлять про таке рішення до 30 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зробила черговий крок виходу з СНД

6 вересня 2018-го РНБО підтримала ініціативу президента Порошенка про непродовження договору про дружбу, партнерство та співробітництво з РФ на 10 років.

Договір про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією уклали 31 травня 1997-го строком на 10 років (із подальшою автоматичною пролонгацією документа, якщо сторони не висловляться проти). Верховна Рада ратифікувала документ 14 січня 1998-го, Держдума - 25 грудня 1998-го. Договір набув чинності 1 квітня 1999-го.

Договір визнавав непорушність наявних кордонів, повагу територіальної цілісності та взаємне зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці одне одного.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підписав указ про припинення дружби з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі