вівторок, 15 січня 2019 13:14

Порошенко до парафіян РПЦ: Покайтеся і причастіться - точно попустить

Порошенко до парафіян РПЦ: Покайтеся і причастіться - точно попустить
Порошенко назвав отримання томосу одним із етапів відродження української нації. Фото: twitter.com/poroshenko

Президент Петро Порошенко закликав вірян переходити з російської церкви до Православної церкви України.

Про це він сказав під час представлення томосу в Луцьку.

"Зараз хтось дуже незадоволений тим, що ми маємо томос, комусь не подобаються наші подячні молитви, коли ми дякуємо Господу за це. Хтось шукає в томосі відсутність автокефалії - не знайдете. І не слухайте ваших інструкцій із Москви - вони до добра не доведуть... Моя порада: сходіть до Православної церкви України, покайтеся, сходіть на сповідь, причастіться - точно попустить і вам буде легше. І якщо вам щось не так у церкві, де службу Божу починають з молитви за Кирила, то не ходіть туди. Якщо у тій церкві моляться за російську владу та російське військо, то прийміть для себе рішення", - закликав президент.

При цьому він запевнив, що держава захистить усіх парафіян, які висловили бажання залишитися з церквою, яка підпорядковується Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка назвали кількість парафій, які залишили російську церкву

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив комітету з питань культури і духовності доопрацювати законопроект щодо процедури переходу релігійних громад у підлеглість із однієї церкви до іншої. Якщо завтра комітет розгляне це питання, зала зможе його проголосувати у четвер, 17 січня.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко до парафіян РПЦ: Покайтеся і причастіться - точно попустить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі