вівторок, 15 січня 2019 11:48

Перехід громад до іншої церкви: Парубій дав доручення

Перехід громад до іншої церкви: Парубій дав доручення
Близько 70 церковних парафій уже перейшли до Православної церкви України. Фото: УНІАН

Парламентський комітет із питань культури і духовності має доопрацювати законопроект щодо процедури переходу релігійних громад у підлеглість із однієї церкви до іншої.

Відповідне доручення дав голова Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради у вівторок, 15 січня.

"У нас є зареєстрований проект закону 4128. Але він не враховує всіх процедурних та юридичних нюансів. Тому я звернувся з проханням до комітету, щоб був розроблений, доопрацьований і вдосконалений відповідно до рекомендацій Європейського суду з прав людини проект закону щодо зміни релігійними громадами підлеглості.

Переконаний, що нова редакція законопроекту відповідатиме найкращим європейським стандартам і допоможе реалізувати права віруючих і забезпечити свободу совісті", - сказав Парубій.

Якщо законопроект буде підготовлений комітетом у середу, то у четвер спікер може винести його на голосування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громади Прикарпаття почали виходити з РПЦ

6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України. 9 січня всі члени синоду Вселенського патріархату поставили свої підписи на томосі про автокефалію Православній церкві України.

Раніше Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

Зараз ви читаєте новину «Перехід громад до іншої церкви: Парубій дав доручення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі