понеділок, 20 серпня 2018 17:39

Порошенко і Меркель переговорили по телефону

Порошенко і Меркель переговорили по телефону
Ангела Меркель і Петро Порошенко переговорили по телефону про миротворців і звільнення заручників. Фото: Фокус.ua

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель говорила із президентом Петром Порошенком про результати переговорів з російським президентом Володимиром Путіним та звільнення українських заручників. Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Лідери країн переговорили по телефону. Переговори тривали 3 години і пройшли у закритому режимі.

Президент закликав активізувати зусилля задля звільнення українських заручників, яких незаконно утримують на території Росії та окупованих нею територіях.

"Ми з пані Меркель домовилися про продовження консультацій на рівні міністрів закордонних справ Нормандського формату щодо миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбассу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ангела Меркель представила план розміщення миротворців на Донбасі

Перед початком переговорів Путін і Меркель дали спільну прес-конференцію, на якій розповіли про теми, які будуть обговорювати - проблема врегулювання конфлікту на Донбасі, питання введення туди миротворців ООН, ситуація у Сирії, будівництво газопроводу "Північний потік-2" та іранська ядерна програма. У Кремлі переговори Путіна й Меркель назвали "корисними і ґрунтовними".

Зараз ви читаєте новину «Порошенко і Меркель переговорили по телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі